MEAT PRO
H MEAT PRO είναι η πρώτη Ιδιωτική Σχολή Κρεοπωλών στην Ελλάδα!Ξεκίνα την καριέρα σου στη MEAT PRO! Διάλεξε το επάγγελμα με 0% ανεργία!
Στη MEAT PRO σπουδάζεις Κρεοπώλης. Αποκτάς εξειδίκευση στον τομέα του τεμαχισμού και μαθαίνεις στην πράξη στο υπερσύγχρονο εργαστήριο κρεάτων MEAT PRO Lab.
Στόχος μας είναι η ποιοτική εκπαίδευση των σπουδαστών και η εξειδίκευσή τους σε ρεαλιστικές και σε πραγματικές συνθήκες εργασίας. Μέσα στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις διδασκαλίας και εργαστηρίων, οι σπουδαστές μας εκπαιδεύονται ολοκληρωμένα στο επάγγελμα του κρεοπώλη, τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά.
Αποτέλεσμα, η δημιουργία επαγγελματιών με αυτοπεποίθηση και πίστη στις ικανότητές τους.
Ολοκληρώνοντας το Βασικό Πρόγραμμα Κρεοπωλών, αποκτάτε ολοκληρωμένη γνώση στις παρακάτω ενότητες:
- – Κοπή κρέατος
- – Ποιοτικός έλεγχος πρώτων υλών
- – Δημιουργία παρασκευασμάτων κρέατος
- – Οργάνωση κρεοπωλείου
- – Βασικές αρχές πωλήσεων και προώθησης κρεοπωλείου
Τι περιλαμβάνει η Βασική Εκπαίδευση
Τα μαθήματα που διδάσκονται στο πρόγραμμα είναι:- Eισαγωγή στο κρέας
- Aνατομία θηλαστικών
- Yγιεινή και ασφάλεια τροφίμων
- Oργάνωση κρεοπωλείου
- Παράγοντες αλλοίωσης κρέατος
- Τεμαχισμός ζώων
- Παθολογία ζώων
- Γενική ζωοτεχνία
- Πρότυπα Διαχείρισης της Ασφάλειας των Τροφίμων (ISO 22000)
- Ποιοτικός έλεγχος
- Νομοθεσία και εμπορία σφαγίων ζώων
- Μέθοδοι συντήρησης
- Αλλαντοποιία
- Μαγειρική
- Marketing και πωλήσεις.
Οφέλη
Αυτά που θα κερδίσεις με τις σπουδές σου στην ECA- Θεωρητική εκπαίδευση από καταξιωμένους καθηγητές και επαγγελματίες του χώρου
- Συνεχής πρακτική εκπαίδευση σε εργαστήριο προσομοίωσης κρεοπωλείου
- Πλήρες και οργανωμένο πρόγραμμα σπουδών
- Τεχνολογία αιχμής στο τομέα του κρεοπωλείου
- Εξαιρετικό εκπαιδευτικό περιβάλλον με υπερσύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα
- Αποκλειστική συνεργασία με τον όμιλο BIGARD, το μεγαλύτερο όμιλο στην παραγωγή βόειου κρέατος στον κόσμο και leader στην Τέχνη του Κρέατος
Σε ποιους απευθύνεται
Στη MEAT PRO έχετε τη δυνατότητα να διαλέξετε οι ίδιοι το τμήμα που σας ταιριάζει, επιλέγοντας ανάμεσα σε πρωινό και απογευματινό τμήμα.
Το πρόγραμμα διαρκεί 8 εβδομάδες (200 ώρες) για την θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση και 100 ώρες για την πρακτική άσκηση, σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.
Απαραίτητη προϋπόθεση για να ολοκληρώσετε τη φοίτησή σας, είναι να ολοκληρώσετε την πρακτική σας άσκηση.
Άμεση επαγγελματική αποκατάσταση ήδη πριν την αποφοίτηση. Ένα από τα πλεονεκτήματα του να σπουδάζει κάποιος στη MEATPRO είναι οι ευκαιρίες για άμεση επαγγελματική αποκατάσταση.
Σε συνεργασία με ένα διευρυμένο σε επιλογές δίκτυο κρεοπωλείων και super markets, στην Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο, προτείνουμε θέσεις εργασίας με αξία. Επίσης παρέχουμε συμβουλευτικές υπηρεσίες για όσους ενδιαφέρονται να ανοίξουν το δικό τους κρεοπωλείο.
ίδη τροφίμων στα οποία έχουμε όλοι πρόσβαση στην καθημερινότητά μας, το μάθημα της τροφογνωσίας κρίνεται απαραίτητο όχι μόνο για όσους θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με την μαγειρική, αλλά και για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν βασικές αλλά σημαντικές γνώσεις για τα προϊόντα που καταναλώνουν. Το μάθημα της τροφογνωσίας, δίνει την ευκαιρία στους καταρτιζόμενους της ECA, να εξοικειωθούν με την προέλευση πολλών κατηγοριών τροφίμων, τις μεθόδους ταξινόμησης και συντήρησής τους καθώς και των κύριων χαρακτηριστικών που τα διακρίνουν. Γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες των τροφίμων, οι σπουδαστές θα είναι σε θέση να ελέγχουν το κάθε τρόφιμο ακολουθώντας συγκεκριμένες μεθόδους και τεχνικές, να κατανοήσουν τους εκάστοτε τρόπους επεξεργασίας του και να αναγνωρίζουν τη σημασία τους για τη διατροφή και υγεία του ανθρώπου. Ταυτόχρονα, έχοντας αποκτήσει τις απαραίτητες γνώσεις για τα τρόφιμα και τη διατροφική τους αξία, οι καταρτιζόμενοι στο μάθημα τροφογνωσίας, θα έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώσουν εδεσματολόγια που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τάσεις της σύγχρονης γαστρονομίας.
Μαθησιακά Αποτελέσματα
Εξοικείωση με τις κατηγορίες τροφίμων (Σιτηρά και παράγωγα προϊόντα, Αμυλούχες ρίζες, Όσπρια, Φρούτα και λαχανικά, Κονσερβοποιημένα φρούτα, κομπόστες μαρμελάδες, σάκχαρα και σιρόπια, Κρέας, ψάρια και αυγά, Γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα, Λίπη και έλαια, Ποτά).
Κατανόηση των συστατικών των τροφίμων και των μεθόδων ταξινόμησής τους (φυτικής / ζωικής προέλευσης, απλά / σύνθετα, πρωτεϊνούχα / λιπαρά / υδατανδρακούχα).
Κατανόηση των ιδιαιτεροτήτων του κάθε τροφίμου ως προς τον έλεγχό του (ποιοτικός, φυσικός και χημικός), τις βέλτιστες μεθόδους συντήρησης και επεξεργασίας του.
Αναγνώριση της διατροφικής και θρεπτικής αξίας των τροφίμων και προετοιμασία εδεσματολογίων που καλύπτουν σύγχρονες γαστρονομικές ανάγκες και τάσεις.
Σύνδεση με την αγορά για την άμεση εύρεση εργασίας που να ταιριάζει στο προφίλ του υποψηφίου
Επαγγελματική καθοδήγηση στα πρώτα σας βήματα από έμπειρους επαγγελματίες στο χώρο της οργάνωσης και της προώθησης κρεοπωλείου
Δωρεάν ετήσια εκπαίδευση για να ενημερώνεστε γρήγορα και εύκολα για όλες τις εξελίξεις (τεχνολογικές και μη) στο χώρο
Ειδικές τιμές από τους συνεργάτες μας σε υπηρεσίες και προϊόντα για το νέο σας κρεοπωλείο
Φυσικά, όποιος ενδιαφέρεται να διευρύνει τους εργασιακούς του ορίζοντες και εκτός Ελλάδος και να ανεβάσει την καριέρα του σε άλλο επίπεδο, η Σχολή μας διοργανώνει ημέρα καριέρας για εργασία στον όμιλο της BIGARD. Εκπρόσωπος του ομίλου διεξάγει συνεντεύξεις των ενδιαφερομένων μαθητών μας σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Περισσότερες πληροφορίες...
ΠΑΡΟΧΕΣ
- Σετ με μαχαίρια, μασάτι και θήκη μεταφοράς-φύλαξης
- Πλατφόρμα σημειώσεων μαθημάτων και βιβλίων
- 1 Παντελόνι εργασίας
- 1 μπλούζα εργασίας
- 1 ποδιά εργασίας
- 1 γάντι ασφαλείας