Culinary

Culinary

Discover your passion!

Έχοντας ως όραμα και στόχο να παρέχει στους σπουδαστές της ένα πρωτοπόρο και συναρπαστικό πρόγραμμα σπουδών που ανταπεξέρχεται στις μεταβαλλόμενες τάσεις, ανάγκες και απαιτήσεις της αγοράς, η ECA διαμόρφωσε μια ξεχωριστή εκπαιδευτική «εμπειρία», η οποία συνδυάζει με μοναδικό τρόπο μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση πάνω στη μαγειρική τέχνη, με παράλληλη έμμισθη απασχόληση των σπουδαστών σε κορυφαίες επιχειρήσεις εστίασης.

Καθώς ο κλάδος της μαγειρικής εξελίσσεται συνεχώς, δημιουργήσαμε ένα σύγχρονο και  εντατικό πρόγραμμα διάρκειας 10 μηνών, το οποίο απευθύνεται σε όσους αγαπάνε τη μαγειρική τέχνη, επιθυμούν να αποκτήσουν ουσιαστικές και εξειδικευμένες γνώσεις πάνω σε αυτή και έχουν ως στόχο τη μετατροπή του πάθους τους σε καριέρα και όχι απλά σε επάγγελμα. 

Από μαθήματα που εισάγουν τον σπουδαστή σε βασικές έννοιες, διαδικασίες και τεχνικές μαγειρικής, αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, μέχρι εξειδικευμένα μαθήματα μοριακής, σύγχρονης δημιουργικής ή ethnic κουζίνας, η ECA σου διασφαλίζει ένα πλήρες «ταξίδι» γνώσεων το οποίο συμπληρώνεται με πολλαπλά δωρεάν σεμινάρια από κορυφαίους chefs και επαγγελματίες της εστίασης από Ελλάδα και εξωτερικό.

Στη περίπτωση λοιπόν που βρίσκεσαι σε αναζήτηση αφετηρίας του «ταξιδιού» σου στον κλάδο της μαγειρικής, είμαστε διαθέσιμοι να συζητήσουμε και να εξετάσουμε μαζί σου τους καλύτερους τρόπους για να βρεθείς στον προορισμό που επιθυμείς!

Mentoring

Σπούδασε δίπλα στον προσωπικό σου μέντορα chef

Το mentoring αποτελεί έναν από τους κύριους πυλώνες της φιλοσοφίας και των καινοτόμων υπηρεσιών που παρέχει η ECA σε όλους τους σπουδαστές της, που στοχεύει να συμβάλει ουσιαστικά στην ολοκληρωμένη και ξεχωριστή εμπειρία που θέλουμε να σου παρέχουμε μέσω του εκπαιδευτικού μας προγράμματος. 

Η ανάθεση από τη σχολή ενός καταξιωμένου και έμπειρου Chef στο πλευρό σου, θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις τις απαιτήσεις και ιδιαιτερότητες του επαγγέλματος καθώς και να αξιοποιήσεις τις γνώσεις που έχεις λάβει σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.  

Στόχος μας μέσω της συγκεκριμένης ενέργειας, είναι η εξατομικευμένη υποστήριξη και καθοδήγηση σου, ώστε ταυτόχρονα με την έναρξη της εκπαίδευσής σου στη σχολή, να κατανοήσεις έμπρακτα τον τρόπο λειτουργίας μιας επαγγελματικής κουζίνας και να πραγματοποιήσεις τα πρώτα σου μαγειρικά βήματα υπό τις βέλτιστες συνθήκες, έχοντας πάντα έναν «σύμμαχο» στο πλευρό σου!

  • Εργασία από την 1η Εβδομάδα!
  • Life Coaching
  • Επαγγελματική Συμβουλευτική

Παρέχοντας ένα μοναδικό και πρωτοποριακό πρόγραμμα για τους σπουδαστές της και έχοντας ως κύριο μέλημα την άμεση ένταξή τους στην αγορά εργασίας, η ECA είναι η μοναδική σχολή μαγειρικής στην Ελλάδα, που συνδυάζει ολοκληρωμένη εκπαίδευση στον κλάδο της μαγειρικής με παράλληλη έμμισθη εργασία από την έναρξη μέχρι και τη λήξη του 10μηνου προγράμματος σπουδών! Αξιοποιώντας την πολυετή συνεργασία της με έμπειρους chef / μέντορες αλλά και καταστήματα εστίασης η ECA σου διασφαλίζει πραγματική εργασία στην οποία θα μπορέσεις να γνωρίζεις σημαντικούς ανθρώπους της γαστρονομίας, να συνεργαστείς άμεσα μαζί τους, να εξασκήσεις ή να βελτιώσεις τεχνικές μαγειρέματος που έχεις μάθει, με τελικό στόχο να αποκτήσεις όλες τις γνώσεις και εμπειρίες που θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις και να γίνεις απαραίτητος στον κλάδο της εστίασης!

Στην εποχή μας, η προσωπική ανάπτυξη και η αυτοβελτίωση ενδιαφέρουν όλο και περισσότερους ανθρώπους, οι οποίοι επιθυμούν να βελτιώσουν τον εαυτό τους σε ψυχικό και πνευματικό επίπεδο, με τελικό στόχο να δημιουργήσουν ένα νέο πλαίσιο για τον εαυτό τους, το οποίο θα συνεισφέρει στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους. Η ECA αντιλαμβανόμενη τις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις των επιχειρήσεων αλλά και των ανθρώπων που τις διαμορφώνουν, σου παρέχει ενσωματωμένο στο εκπαιδευτικό της πρόγραμμα, εξειδικευμένο μάθημα προσωπικής ανάπτυξης το οποίο αποσκοπεί να σου δώσει όλα τα απαραίτητα εφόδια και τεχνικές για να ανακαλύψεις και να αναπτύξεις τις δυνατότητές που διαθέτεις, με τελικό στόχο να μπορέσεις να ανταποκριθείς στις σύγχρονες απαιτήσεις της καθημερινότητας και να βρεις την ισορροπία σου τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Πρωταρχικός στόχος των ανθρώπων της ECA, είναι οι γνώσεις που θα λάβεις κατά τη διάρκεια της φοίτησής σου στη σχολή σε συνδυασμό με την εργασιακή εμπειρία που θα αποκτήσεις μέσω του ολοκληρωμένου προγράμματός μας, να μετατραπούν σε σημαντικά εφόδια που θα σε βοηθήσουν να ενταχθείς με επιτυχία στην αγορά εργασίας και να ακολουθήσεις την επαγγελματική πορεία που έχεις ονειρευτεί. Το γραφείο διασύνδεσης της σχολής σου παρέχει δωρεάν, εξατομικευμένες συνεδρίες επαγγελματικού προσανατολισμού συνολικής διάρκειας 10ωρών, υπηρεσία δημιουργίας και σύνταξης επαγγελματικού βιογραφικού και συνοδευτικής επιστολής στα Ελληνικά και Αγγλικά, προετοιμασία για συνέντευξη καθώς και υποστήριξη στην εύρεση εργασίας για ένα έτος μετά την ολοκλήρωση των σπουδών σου.

Οι Κύκλοι Σπουδών μας