- Η ιστορία μας
- Αποστολή
- Στόχος
Η ιστορία ξεκινάει κάπου στο 2012 όταν ο Στέλιος Μαστοράκος έχοντας επιστρέψει από τις μαγειρικές του σπουδές στο Παρίσι, παράλληλα με την εργασία του στις κουζίνες αποφασίζει να γίνει και εκπαιδευτής μαγειρικής τέχνης στις αντίστοιχες σχολές της Αθήνας. Σε κάθε περίπτωση το μεράκι του και η όρεξη του για την μετάδοση της γνώσης στα νέα παιδιά ήταν πάντα η προτεραιότητα του. Με το πέρασμα των χρόνων η εμπειρία του ως εκπαιδευτής αλλά και ως ενεργός μάγερας τον καθοδηγούσαν σε μια απόφαση που δεν ήταν άλλη από το να ιδρύσει την δική του σχολή που ως μοναδικό στόχο θα έχει να ανάψει την φλόγα στα νέα παιδιά για να κυνηγήσουν τα όνειρα τους.
Το 2016 ιδρύει την πρώτη ιδιωτική σχολή κρεοπωλών στην Ελλάδα, την MEAT PRO, και αλλάζει μια για πάντα τον τομέα του κρέατος στη χώρα μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι κολοσσιαίες σχολές της Ευρώπης εμπιστεύονται το όραμα του και συνάπτουν σύμφωνο αδελφοποίησης με την MEAT PRO σφραγίζοντας αυτομάτως την ποιότητα των παρεχόμενων σπουδών της . Η Ecole professional de la boucherie de Paris αλλά και το μοναδικό κολλέγιο εκπαίδευσης κρεοπωλών στην Ευρώπη το Danish Meat Trade College με έδρα την Κοπεγχάγη είναι πλέον συνεργάτες της ΜΕΑΤ PRO και παρέχουν τεχνική και εκπαιδευτική υποστήριξη στους εκπαιδευόμενους αλλά και στους ίδιους τους εκπαιδευτές της σχολής.
Σήμερα, το 2022 και μετά από μια άκρως επιτυχημένη πορεία o Στέλιος Μαστοράκος ιδρύει την European Culinary Academy η οποία σηματοδοτεί την αρχή μιας σύγχρονης μορφής εκπαίδευσης που αρχικά στοχεύει στην βελτίωση του ίδιου του ατόμου αλλά και στην προσέγγιση των πραγματικών αναγκών της αγοράς.
H αποστολή μας είναι ξεκάθαρη και βασίζεται στη δυνατότητα που έχουν οι σπουδαστές μας, να γνωρίσουν πρώτα τον εαυτό τους και στην συνέχεια με την σωστή καθοδήγηση να κάνουν το πάθος τους επάγγελμα δίπλα σε καταξιωμένους επαγγελματίες της αγοράς εξασφαλίζοντας μια θέση στις καλύτερες κουζίνες του κόσμου.
Στόχος μας είναι οι απόφοιτοι της European Culinary Academy να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς και να έχουν από εμάς όλα τα απαραίτητα εφόδια για να εξελιχθούν στο επάγγελμα.
Dis parturient montes nascetur ridiculus mus mauris vitae. Scelerisque eu ultrices vitae auctor eu augue. Volutpat ac tincidunt vitae semper. Condimentum vitae sapien pellentesque habitant morbi tristique.
Of class of 2021
bachelor’s recipients were employed
Of class of 2020
bachelor’s recipients were employed
Student
bachelor’s recipients were employed
Οι Καθηγητές μας
Έμπειρο και Πιστοποιημένο προσωπικό
Νικόλαος Χρηστάκης
Κρεοτέχνης

Στέφανος Γκάτσος
Κρεοτέχνης

Αναστασία Βενιανάκη
Τεχνολόγος Τροφίμων

Απόστολος Μπαρτσιώκας
Τεχνολόγος Τροφίμων

Ιωάννης Αλεξόπουλος
Τεχνολόγος Τροφίμων

Βασίλης Καραγιαννόπουλος
Επικοινωνιολόγος
Μέντορες
This is my first time to consult in this hospital and I’m lucky I got a perfect doctor who takes care of me since day one of my consultation, until the day of my surgery.
_John Doe, Founder
This is my first time to consult in this hospital and I’m lucky I got a perfect doctor who takes care of me since day one of my consultation, until the day of my surgery.
_John Doe, Founder
This is my first time to consult in this hospital and I’m lucky I got a perfect doctor who takes care of me since day one of my consultation, until the day of my surgery.
_John Doe, Founder
This is my first time to consult in this hospital and I’m lucky I got a perfect doctor who takes care of me since day one of my consultation, until the day of my surgery.
_John Doe, Founder



